Οδηγός κλιματισμού

Ποιά είναι η λειτουργία του κλιματισμού;

Κλιματισμός ονομάζεται η διαδικασία ελέγχου και ρύθμισης της θερμοκρασίας, των επιπέδων υγρασίας, της καθαρότητας και της διανομής του αέρα.

Ψύξη

Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το ιδανικό κλίμα και τη σωστή θερμοκρασία για εσάς. Δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα σας κάνει να αισθάνεστε φρέσκος και γεμάτος ενέργεια, ακόμη και στις πιο ακραίες εξωτερικές συνθήκες.

Θέρμανση

Τα κλιματιστικά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και για θέρμανση. Μπορείτε να απολαμβάνετε ιδανική, σταθερή θερμοκρασία καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών. Πρόκειται για μια εναλλακτική, φιλική προς το περιβάλλον, αντί της παραδοσιακής θέρμανσης, καθώς παίρνει ενέργεια από τον εξωτερικό αέρα και την απελευθερώνει στο εσωτερικό. Εξού και το όνομα Αντλία Θερμότητας.

Καθαρισμός

Τα κλιματιστικά μας παράγουν καθαρό και υγειινό αέρα. Όλες οι εσωτερικές μονάδες διαθέτουν φίλτρα, τα οποία συλλέγουν τη σκόνη, τη γύρη, τον καπνό … από τον αέρα. Τα επίπεδα φιλτραρίσματος του αέρα μπορούν να αυξηθούν, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Το φιλτράρισμα του αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες.

Αφύγρανση

Στο πρόγραμμα ψύξης το κλιματιστικό αφυγραίνει τον αέρα, δημιουργώντας μια εξαιρετική αίσθηση ευεξίας. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψην ότι τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας περιορίζουν την ανάπτυξη ακάρεων και μούχλας, γεγονός το οποίο έχει θετικά αποτελέσματα για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Για τους ανθρώπους ποσοστά 40 – 60% αποτελούν ευχάριστα επίπεδα υγρασίας. Επίσης, τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τις ηλεκτρικές συσκευές σας και την κατοικία σας.

Εξαερισμός

Ο εξαερισμός ενσωματώνεται στα συστήματα κλιματισμού. Διοχετεύει προς τα έξω τον αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό του και απορροφά φρέσκο αέρα από έξω. Σε ενδιάμεσες εποχές που το κλιματιστικό δεν λειτουργεί, το σύστημα εξαερισμού έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ανεξάρτητα. Τα συστήματα εξαερισμού μας μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και χωρίς να γίνει εγκατάσταση κλιματιστικού.

Σε ποιό βαθμό θέλετε να ελέγχετε την ατμόσφαιρα στον εσωτερικό σας χώρο;

Θέλετε μόνο ψύξη; Ή θέλετε παράλληλα και εξαερισμό ή/και θέρμανση; Η επιλογή σας αυτή θα καθορίσει και τον τύπο του συστήματος κλιματισμού.

Πόσα δωμάτια θέλετε να καλύψετε;

Ο αριθμός των δωματίων θα καθορίσει το σύστημα κλιματισμού. Στην περίπτωση που θέλετε να καλύψετε περισσότερα από ένα δωμάτια, έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε περισσότερες από μια εσωτερικές μονάδες σε μια εξωτερική μονάδα.

Τι είδους δωμάτιο(-α);

Κατάστημα; Γραφείο; Κρεβατοκάμαρα ή σαλόνι; Ο κάθε χώρος απαιτεί διαφορετικό σύστημα.

Δυναμικότητα;

Ένα σύστημα με υπερβολικά υψηλή δυναμικότητα θα δημιουργεί ρεύματα αέρα, διακυμάνσεις στην θερμοκρασία και μεγάλους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Με ένα σύστημα πολύ χαμηλής δυναμικότητας δεν θα μπορείτε να έχετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Για την επιλογή της σωστής δυναμικότητας χρειάζεται απλά να ζητήσετε από μια εταιρεία εκγατάστασης κλιματιστικών να υπολογίσει την απαιτούμενη δυναμικότητα. Ο αντιπρόσωπος -διανομέας θα λάβει υπόψη του τους παράγοντες που επηρρεάζουν την δυναμικότητα, όπως είναι η διείσδυση της ηλιακής ακτινοβολίας, ο φωτισμός, ο αριθμός των ατόμων που κυκλοφορούν, κτλ.

Η θέση της εξωτερικής μονάδας;

Η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κατάλληλη θέση, σε σταθερή βάση και θα πρέπει να είναι προσβάσιμη για τη διεξαγωγή εργασιών συντήρησης.

Η θέση της εσωτερικής μονάδας;

Η επιλογή του μοντέλου θα γίνει βάσει των επιλογών τοποθέτησης της μονάδας που προσφέρονται.
Υπάρχει ψευδοροφή; Υπάρχει ελεύθερος χώρος στον τοίχο; κτλ. Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, η θέση της μονάδας καθώς η κάθε μονάδα έχει δικό της τρόπο διοχέτευσης του αέρα. Η τοποθέτηση της μονάδας σε λάθος θέση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ρευμάτων αέρα και θορύβου.

Ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες;

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ανθεκτικότητα της εξωτερικής μονάδας στα καιρικές συνθήκες. Το στοιχείο αυτό θα καθορίσει τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης.

Καθαρισμός αέρα;

Τα σωματίδια σκόνης που αιωρούνται στον αέρα μπορούν να εξαλειφθούν με τη χρήση φίλτρων των εσωτερικών μονάδων. Αναλόγως του επιπέδου φιλτραρίσματος προσφέρονται και διαφορετικά φίλτρα.

Επιλογής εταιρείας εγκατάστασης;

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα είναι να συμβουλευτεί κανείς μια καλή εταιρεία εγκατάστασης. Η εταιρεία εγκατάστασης είναι αυτή που θα υπολογίσει, θα σχεδιάσει και θα εγκαταστήσει το απαιτούμενο σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Οι εξειδικευμένες συμβουλές και η εμπειρία της θα σας εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό περιβάλλον.
Επιλέξτε την τοπική σας εταιρεία εγκατάστασης, επιλέγοντας την περιοχή σας: